Algemene vragen

Kan ik zonder KvK-inschrijving alvast een vast nummer aanvragen voor op mijn visitekaartjes?

Nee, helaas niet. We hebben een KVK nummer nodig om je account te activeren, dus KVK-inschrijving kunnen we dus nog geen vast nummer uitgeven.

Ik krijg na mijn bestelling een e-mail terug van EigenNummer voor het aanleveren van extra gegevens, waarom is dit?

Wij vragen deze aanvullende informatie omdat je jezelf hebt aangemeld zonder KvK-nummer op te geven en/of met een Hotmail- of Gmail-adres. We hebben in het verleden helaas te maken gehad met gevallen van fraude bij vergelijkbare aanmeldingen. Daar kun jij uiteraard niets aan doen, maar het heeft er wel voor gezorgd dat we extra informatie vragen in een aantal gevallen. We hopen hiervoor op je begrip!

Bieden jullie meer dan alleen een doorschakeling?

Zeker! Achter EigenNummer zit een professionele VoIP telefooncentrale. Er is veel mogelijk, EigenNummer groeit graag mee met je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van meerdere telefoontoestellen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Kan ik nog meer met EigenNummer?

Ja, in je dashboard regel je naast de doorschakeling ook je bereikbaarheid. Ben je niet bereikbaar? Dan gaan als je gesprekken rechtstreeks naar de voicemail. Je ontvangt de voicemail vervolgens in je eigen mailbox!

Kan ik mijn huidige vaste nummer behouden?

Geen probleem, het is zelfs gratis! Geef het aan wanneer je aan het bestellen bent, wij regelen de rest!

In het bestelformulier op onze website heb je de mogelijkheid om te kiezen voor ‘vast nummer behouden’. Je krijgt dat de mogelijkheid je factuur van je huidige provider te uploaden. Wij hebben deze nodig om met exact de juiste NAW-gegevens de portering (=nummer verhuizing) aan te vragen. Dit is belangrijk omdat porteringen via geautomatiseerde systemen worden geregeld. Een automatisch afwijzing volgt wanneer de NAW-gegevens niet exact overeen komen met de aansluitgegeven van je huidige (latende) provider. Bij het verzoek geven we ook meteen een plandatum in. Deze is afhankelijk van de opzegtermijn van je huidige provider en ligt minimaal 5 dagen in de toekomst.

Een provider heeft wettelijk gezien 48  uur de tijd om op je porteringsverzoek te reageren. Binnen 48 uur ontvangen we dus een goedkeuring of een afwijzing. Na goedkeuring wordt het telefoonnummer op de afgesproken datum en tijdstip actief gezet op ons platform en ben je bereikbaar via EigenNummer.nl!

Kan ik met mijn vaste nummer naar anderen bellen?

Ja, dat kan! Hiervoor gebruik je de Vialer app. Je logt in met de gegevens die je als klant van EigenNummer ontvangt.

Je kan op twee manieren bellen met de Vialer app:

 1. Tweeweggesprek: hierbij zet de app twee gesprekken op,  eén naar je mobiele toestel en één naar het geselecteerde nummer. De app koppelt vervolgens deze twee gesprekken, zodat je belt vanaf je vaste nummer.  Je betaalt hier dan ook voor beide gesprekken.
 2. Via een VoIP account: hiermee zorg je ervoor dat je via je 4g netwerk uitbelt met het vaste nummer. Er is hier dan ook geen sprake van dubbele gesprekskosten. Wel is de kwaliteit van het gesprek erg afhankelijk van je internetnetwerk.

Mijn nummer is aangemaakt maar het werkt niet. Wat nu?

Test of je mobiele telefoonnummer dat achter het vaste nummer zit, rechtstreeks wél bereikbaar is. Met andere woorden, bel het 06-nummer direct zodat je weet of het probleem in je vaste nummer zit, of in je mobiele nummer daarachter. Werkt je mobiele nummer rechtstreeks prima maar je vaste nummer niet? Neem dan direct contact op met onze support via support@eigennummer.nl of 088-2666400.

Kan ik ook een telefoonnummer van een ander land bij jullie bestellen?

Wil je uitstralen dat je in België, Amerika of een ander land gevestigd bent? Bij EigenNummer is het mogelijk om internationale telefoonnummers van meer dan 50 verschillende landen toe te voegen aan je abonnement. Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik mijn bestaande nummer(s) naar jullie verhuizen?

Als je al een vast nummer in bezit hebt en je wilt die graag naar ons toe verhuizen, dan is dat geen probleem. Het is zelfs gratis! Geef dit aan bij de bestelling, wij regelen de rest!

Welk netnummer moet ik kiezen?

Het is handig om te weten wat voor vast nummer je wilt laten doorsturen naar je mobiele telefoon. Bij ons kies je uit een landelijk of een regionaal telefoonnummer. Met een 085-nummer heb je een nummer wat een landelijke uitstraling heeft en is dus niet regiogebonden. Een regionaal nummer kan bijvoorbeeld een 010-, 020- of 030-nummer zijn en is handig als je lokaal opereert met je bedrijf. Let op: je kan alleen het regionale netnummer krijgen van de regio waarin met je bedrijf staat ingeschreven bij de KVK.

Bij EigenNummer hebben we telefoonnummers van alle regio’s beschikbaar. Bekijk alle beschikbare netnummers

Wat is EigenNummer?

Met EigenNummer vraag je binnen 1 minuut een vast nummer aan die wordt doorgeschakeld naar je mobiele telefoon. Onze dienst is vooral handig voor zzp’ers en kleine bedrijven die geen vaste telefoon hebben, maar wel de professionaliteit willen uitstralen van een vast nummer. Dit is zowel bij een landelijk (085) als regionaal (010, 020, 030, etc.) telefoonnummer mogelijk. Ook je bestaande vaste nummer verhuis je gratis naar ons.

Kan ik gebruik maken van VoIP telefoontoestellen?

Telefoontoestellen

Je kunt ook gebruik maken van VoIP telefoontoestellen (Vast of Draadloos) op je online telefooncentrale bij EigenNummer. Per telefoontoestel heb je een VoIP-account nodig. Je kunt zoveel telefoons met VoIP-accounts aansluiten als je wilt.

Geschikte toestellen

Elk VoIP (SIP) telefoontoestel kan aangemeld worden op je online telefooncentrale. Voor de merken Cisco en Linksys (SPA serie) is het extra makkelijk omdat we daar met een druk op de knop mee kunnen koppelen (provisionen). Alle instellingen worden dan automatisch ingelezen in je telefoontoestel waarna je deze direct kunt gaan gebruiken.

Telefoontoestellen aanschaffen

Wanneer je voornemens bent telefoontoestellen aan te schaffen neem dan contact op met EigenNummer. Wij kunnen je adviseren, helpen, ondersteunen en de toestellen tegen lage tarieven leveren. Indien gewenst kunnen we compleet geconfigureerde toestellen aanleveren zodat het voor jou plug-and-play is. Daarnaast heb je recht op service en ondersteuning als je de telefoontoestellen via EigenNummer bestelt.

Internetverbinding

Een goede en stabiele internetverbinding is essentieel. Een telefoongesprek kost ongeveer 100 Kbps aan dataverkeer. Doe een speedtest om te kijken hoeveel bandbreedte jouw verbinding heeft. Daarnaast moet je modem/router geschikt zijn voor VoIP en soms moeten er instellingen worden gedaan. Neem contact met ons op om navraag te doen over de compatibiliteit van jouw modem/router.

Wat is de Vialer App?

Wil je deze app gebruiken?

Neem dan contact met ons op via support@eigennummer.nl of bel naar 088 26 66 400.

Informatie over deze App

Met de Vialer App kun je met jouw eigen mobiele telefoon uitgaand bellen en het zakelijke telefoonnummer laten zien. Daarnaast kun je via de App je eigen telefooncentrale beheren. Wel zo makkelijk als je waar ook ter wereld je bereikbaarheid wilt regelen!

 • Gratis te downloaden voor iOS en Android
 • Inkomend belverkeer via de app gratis als je WiFi of 4G gebruikt
 • Uitgaand bellen met je vaste nummer tegen lage tarieven
 • Belverkeer via mobiel netwerk als je geen WiFi of 4G hebt
 • Bereikbaarheid beheren via de app
 • Al je contacten uit je telefoonboek staan ook in de app

Compatibiliteit

De app is met Apple en Android smartphones te gebruiken en te downloaden uit de Apple of Google store onder de naam Vialer.

Downloaden

Deze app is gratis te downloaden

Gebruikersnaam en wachtwoord

Om in te loggen in de App kun je gebruik maken van dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord als wat je gebruikt voor de webomgeving van EigenNummer. Deze gegevens zijn te vinden in de welkomstmail.

Hoe log ik in in de webportal?

De webportal

In de webportal kun je je complete telefooncentrale beheren; van een doorschakeling regelen tot het downloaden van en factuur. De webportal is waar ook ter wereld bereikbaar.

Eerste keer inloggen

Wanneer je voor de eerste keer inlogt zal je gevraagd worden om een persoonlijk wachtwoord aan te maken.

Inloggegevens

In de welkomstmail heb je een gebruikersnaam en wachtwoord van ons ontvangen voor deze webportal.

Wachtwoord vergeten

Ben je je wachtwoord vergeten? Geen probleem! Ga naar: https://login.eigennummer.nl/user/password_reset/ en vul je e-mailadres in om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Gebruikersnaam vergeten

Je gebruikersnaam is het e-mailadres wat je bij ons hebt opgegeven bij het plaatsen van je order. Wanneer je die onverhoopt vergeten bent kun je contact met ons opnemen via 088-2666400 of support@eigennummer.nl.

Hoe maak ik nieuwe diensten aan?

Aanmaken van nieuwe modules
Bij EigenNummer.nl sta je zelf aan het roer. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe dienst zoals openingstijden of een nieuw telefoonnummer aanmaken? Ga hiervoor naar de webportal, klik op Beheer en daarna op de module die je wilt aanmaken.

Hulp bij het aanmaken
In deze kennisbank geven we per module uitleg met voorbeelden hoe je deze kunt aanmaken en beheren. Ga hiervoor naar Modules. Uiteraard sta je er niet alleen voor. Kom je er niet uit en wil je hulp neem dan contact op via 088-2666400.

Betalen
Sommige modules zijn gratis en andere kosten geld. Als je op een module klikt in je webportal en daarna op Toevoegen zie je of deze gratis is of geld kost. De aangemaakte modules die geld kosten worden automatisch meegenomen op je eerst volgende factuur.

Betalen en facturen

Hoe betaal ik?

Je betaalt per kalendermaand middels automatische incasso. Je hebt hier dus helemaal geen omkijken naar!

Wat zijn de internationale tarieven?

Hiervoor verwijzen we je graag naar de tarievenpagina.

Wat kost een abonnement bij EigenNummer?

Hiervoor verwijzen we je graag naar de tarieven pagina.

Waar vind ik mijn facturen en specificaties?

Versturen van facturen

Aan het begin van iedere maand krijg je van ons de factuur per e-mail toegestuurd. Het e-mail adres wat we daarvoor gebruiken is het e-mail adres wat je bij het plaatsen van de order op onze website hebt ingevuld. Hoe je dit kunt wijzigen kun je vinden onder Betalingscondities.

Facturen downloaden

Wanneer je een factuur wilt downloaden omdat je deze niet meer kunt vinden in je e-mail kan dit in de webportal. Ga hiervoor naar de webportal en ga naar: Account > Facturatie > Facturen

Specificatie van gesprekskosten

Voor een specificatie van de gesprekkosten ga naar: Account > Facturatie > Gesprekskosten

Specificatie van gefactureerde diensten

Voor een specificatie van de gefactureerde diensten ga naar: Account > Facturatie > Gefactureerde diensten

Wat zijn de betalingscondities?

Betaalmethode

Standaard betaal je bij ons via automatische incasso.

Betalingstermijn

Wij hanteren een betalingstermijn van 14 dagen.

Rekeningnummer

Het rekeningnummer wat wij gebruiken om van te incasseren is het nummer wat je hebt ingevuld bij het plaatsen van de order op onze website.

Administratieve gegevens wijzigen

Wil je je rekeningnummer wijzigen? Ga hiervoor naar de webportal en ga naar:

Account > Administratie > Factuurgegevens

In het scherm wat opent kun je je NAW gegevens en rekeningnummer wijzigen.

Incasso mislukt

Wanneer het niet lukt om het bedrag van je rekening te incasseren of wanneer je het bedrag handmatig storneert krijg je van ons automatisch een herinnering en het verzoek om de factuur alsnog handmatig te voldoen. Wanneer wij de betaling na de herinneringen niet ontvangen besteden wij de incassotrajecten uit aan het bedrijf Payt.

Hoe wijzig ik mijn administratieve gegevens?

Wil je je rekeningnummer wijzigen? Ga hiervoor naar de webportal en ga naar:

Account > Administratie > Factuurgegevens
In het scherm wat opent kun je je NAW-gegevens en rekeningnummer wijzigen.

Belplannen en uitbreidingen

Hoe voeg ik een extra telefoonnummer toe aan mijn abonnement?

Een extra telefoonnummer toevoegen is geen probleem! In je dashboard maak je eenvoudig extra telefoonnummers aan. Een extra nummer kost maximaal € 2,00 per maand en is direct te gebruiken.Volg hiervoor de volgende stappen:

 • Log in in de webportal van Eigennummer.nl
 • Ga naar Beheer
 • Klik op Telefoonnummer
 • Klik op toevoegen
 • Ga akkoord met de kosten.

Heb je een nieuw nummer toegevoegd? Zorg er dan ook voor dat deze een Belplan heeft!

Hoe ziet een standaard belplan eruit?

Standaard

Wanneer je gebruik gaat maken van onze dienst, staat het standaard belplan ingesteld volgens onderstaande screenshot:

Handige tips

Zet de tijd van Vast/Mobiel op maximaal 20 seconden. Doe je dat langer, dan gaat een beller naar de persoonlijke voicemail van je mobiel. Volg je het voorbeeld van hierboven, dan gaat een beller na 20 seconden naar je zakelijke VoiceMail.

Zet de functie Wisselgesprekken aan op je mobiel. Als je dit niet doet en je bent in gesprek op je mobiel, zal een inkomende beller op je vaste nummer direct naar je persoonlijke voicemail van je mobiel gaan.

Stappen toevoegen of wijzigen

Door op het plus icoontje te klikken voeg je eenvoudig extra stappen toe aan je belplan (zie onderstaande screenshot). Ook is het mogelijk om je stappen te verwijderen. Dit doe je door op het kruis icoontje achter de stap te klikken of door te wijzigen door het potlood icoontje.

Hoe stel ik de module Telefoonnummer in?

Je kunt de module instellen via:

Beheer > Telefoonnummer

Beheer van je telefoonnummer

Hier kun je nieuwe telefoonnummers aanmaken, deactiveren, heractiveren en bestaande nummers verwijderen.

Telefoonnummers (tijdelijk) deactiveren
Aanpassen van het belplan
Wijzigen van de beschrijving
Opzeggen/verwijderen van telefoonnummers

 

Nieuw telefoonnummer aanmaken

Wanneer je een nieuw telefoonnummer wilt aanmaken klik je op Toevoegen. Hierna opent de pagina met de actuele prijzen en de vraag ‘Weet je zeker dat je door wilt gaan?’. Wanneer je op ‘Ja, ik weet het zeker’ klikt opent de pagina van onderstaande screenshot. De volgende velden dienen ingevuld te worden:

Land Kies het land, staat standaard op (31)
Netnummer Kies hier de regio waar je een nummer voor wilt aanvragen
Blokgrootte Kies hier het aantal nummers dat je wilt hebben. Dit is altijd een opeenvolgende reeks nummers, van 0 t/m 9 op het einde.
Nummer Kies hier uit een rij van vijf mogelijkheden

 

Zodra je het nummer hebt aangemaakt dien je een belplan te configureren onder Beheer > Belplan.

Kan ik gebruik maken van VoIP telefoontoestellen?

Telefoontoestellen

Je kunt ook gebruik maken van VoIP telefoontoestellen (Vast of Draadloos) op je online telefooncentrale bij EigenNummer. Per telefoontoestel heb je een VoIP-account nodig. Je kunt zoveel telefoons met VoIP-accounts aansluiten als je wilt.

Geschikte toestellen

Elk VoIP (SIP) telefoontoestel kan aangemeld worden op je online telefooncentrale. Voor de merken Cisco en Linksys (SPA serie) is het extra makkelijk omdat we daar met een druk op de knop mee kunnen koppelen (provisionen). Alle instellingen worden dan automatisch ingelezen in je telefoontoestel waarna je deze direct kunt gaan gebruiken.

Telefoontoestellen aanschaffen

Wanneer je voornemens bent telefoontoestellen aan te schaffen neem dan contact op met EigenNummer. Wij kunnen je adviseren, helpen, ondersteunen en de toestellen tegen lage tarieven leveren. Indien gewenst kunnen we compleet geconfigureerde toestellen aanleveren zodat het voor jou plug-and-play is. Daarnaast heb je recht op service en ondersteuning als je de telefoontoestellen via EigenNummer bestelt.

Internetverbinding

Een goede en stabiele internetverbinding is essentieel. Een telefoongesprek kost ongeveer 100 Kbps aan dataverkeer. Doe een speedtest om te kijken hoeveel bandbreedte jouw verbinding heeft. Daarnaast moet je modem/router geschikt zijn voor VoIP en soms moeten er instellingen worden gedaan. Neem contact met ons op om navraag te doen over de compatibiliteit van jouw modem/router.

Hoe maak ik nieuwe diensten aan?

Aanmaken van nieuwe modules
Bij EigenNummer.nl sta je zelf aan het roer. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe dienst zoals openingstijden of een nieuw telefoonnummer aanmaken? Ga hiervoor naar de webportal, klik op Beheer en daarna op de module die je wilt aanmaken.

Hulp bij het aanmaken
In deze kennisbank geven we per module uitleg met voorbeelden hoe je deze kunt aanmaken en beheren. Ga hiervoor naar Modules. Uiteraard sta je er niet alleen voor. Kom je er niet uit en wil je hulp neem dan contact op via 088-2666400.

Betalen
Sommige modules zijn gratis en andere kosten geld. Als je op een module klikt in je webportal en daarna op Toevoegen zie je of deze gratis is of geld kost. De aangemaakte modules die geld kosten worden automatisch meegenomen op je eerst volgende factuur.

Handleidingen

Hoe stel ik een Cisco toestel in?

Geschikt voor Cisco

SPA301, SPA303, SPA504, SPA508, SPA514 en SPA525

… en voor Linksys

SPA922, SPA941, SPA942 en SPA962

IP-adres toestel achterhalen

 • Ga naar het menu van de telefoon. (knopje met pagina met omgevouwen hoekje)
 • Scroll naar ‘9 Netwerk’ en druk op select

Instellen VoIP account

 • Log in op het eigennummer portal
 • Ga naar ‘Beheer’ en klik op ‘VoIP account
 • Achter het juiste VoIP account klik je op de stipjes en vervolgens op ‘Provisioning’.
 • In het provisioning menu vul je het gevonden IP-adres in, selecteer je het juiste toesteltype en de gewenste taal
 • Klik op ‘Configureer toestel’. Na een paar minuten worden de lampjes aan de zijkant van het toestel groen en kun je bellen.

Foutmelding bij het instellen?

Controleer of het toestel in hetzelfde netwerk is aangesloten als de PC of laptop waarmee de provisioning wordt uitgevoerd.

Sluit de PC/laptop eventueel aan op de tweede netwerkpoort en zet WiFi uit. In slecht uitgevoerde netwerken komt het wel eens voor dat het WiFi-netwerk een andere IP-reeks heeft dan het bedrade netwerk.

Hoe stel ik een Yealink in?

Op deze pagina zijn de instellingen te vinden om Yealink toestellen in te stellen. Voor het instellen is het belangrijk om de gegevens exact zo over te nemen als in dit voorbeeld.

Let op: heb je het toestel niet bij ons aangeschaft? Zorg er dan voor dat je het toestel eerst terugzet naar fabrieksinstellingen, dit doe je door de OK knop 10 seconden ingedrukt te houden.

IP-adres toestel achterhalen

 • Ga naar het menu van de telefoon.
 • Selecteer ‘Status’
 • Ga (op een computer die in hetzelfde netwerk zit als de telefoon) in een webbrowser naar het IP adres van de telefoon
 • Log in met de gebruikersnaam ‘admin’ en het wachtwoord ‘admin’

Instellen VoIP account

 • Klik op ‘Account’
 • Vul bij ‘Register name’ en ‘User name’ het Account ID van je VoIP-account in. Ga hiervoor naar het eigennummer portal. Klik op ‘Beheer’ en vervolgens op ‘VoIP-account’. Achter het VoIP-account zie je het account ID staan.
 • Bij ‘Password’ vul je het wachtwoord van je VoIP-account in. Klik in het eigennummer portal op ‘Beheer’ en vervolgens op ‘VoIP-account’. Wijzig aan de rechterkant bij Filters ‘Wachtwoorden weergeven’ naar ‘ja’ en klik op ‘Toepassen’. Er komt nu een extra kolom in je scherm met hierin het wachtwoord van je VoIP-account.

 • Neem de instellingen uit onderstaand screenshot over

Overige instellingen

 • Klik op ‘Codec
 • ’Zorg ervoor dat alleen PCMA (G711.a) als codec ingeschakeld staat
 • Klik op ‘Advanced’
 • Stel de ‘UDP Keep-alive Interval’ in op 15 seconden en zet ‘RPort’ op enabled

Bevestigen

Klik op ‘Confirm’ om de instellingen door te voeren. Bij ‘Register Status’ zal nu ‘registered’ komen te staan.

Hoe roep ik nummers op in een bepaalde volgorde?

Oproep volgens bepaalde volgorde

Wanneer je meerdere nummers volgens een bepaalde volgorde wilt aanroepen, gebruik je het voorbeeld van onderstaande screenshot. Wanneer het eerste nummer het gesprek niet aanneemt, wordt het inkomende gesprek gerouteerd naar een ander nummer. Pas de seconden aan naar wens. Een kiestoon voor een beller duurt 4 seconden.

Stap 1 Vast/Mobiel | Doorschakeling naar een ander telefoonnummer bijvoorbeeld je mobiel.
Stap 2 Vast/Mobiel | Doorschakeling naar een ander telefoonnummer bijvoorbeeld je mobiel.
Stap 3 VoiceMail | Als je niet in staat bent het gesprek aan te nemen, wordt de beller naar je VoiceMail gestuurd. Hier is het mogelijk een bericht achter te laten.

 

Hoe voeg ik geluidsbestanden toe aan mijn belplan?

Welkomstboodschap toevoegen aan je belplan

Maak gebruik van geluidsbestanden in je belplan, bijvoorbeeld voor een welkomstboodschap. Een beller krijgt dan eerst ‘Welkom bij…’ te horen en daarna de normale kiestoon. Gebruik hiervoor het voorbeeld van onderstaande screenshot.

Stap 1 Meldingen | Selecteer hier het geluidsbestand.
Stap 2 Vast/Mobiel | Doorschakeling naar een ander telefoonnummer bijvoorbeeld je mobiel.
Stap 3 VoiceMail | Als je niet in staat bent het gesprek aan te nemen wordt een beller naar je VoiceMail gestuurd waar een bericht achter gelaten kan worden.

 

Andere geluidsbestanden toevoegen aan je belplan

Wanneer je andere geluidsbestanden wilt toevoegen zoals ‘Een moment geduld alstublieft, al onze medewerkers zijn in gesprek’ doe je dit eenvoudig door op het plus icoontje te klikken en Meldingen te selecteren. In onderstaande voorbeeld staat bij Stap 3 een extra geluidsbestand toegevoegd.

Hoe maak ik gebruik van herhalingen?

Herhalingen instellen

Wanneer je bepaalde acties oneindig wilt laten herhalen maak je gebruik van een Jump commando. Dit commando klik je aan op de laatste regel van je belplan. In het voorbeeld van onderstaande screenshot staat de verwijzing naar Stap 2. Dat betekent dat als een gesprek niet wordt aangenomen, deze continu aangeboden zal worden volgens onderstaande belplan totdat een beller het gesprek beëindigd of een gesprek wordt aangenomen.

Hoe roep ik meerdere nummers tegelijkertijd aan?

Belgroep

Wanneer je meerdere nummers tegelijkertijd wilt aanroepen maak je gebruik van de module Belgroep. Zie onderstaand screenshot als voorbeeld:

Stap 1 Belgroep | Meerdere nummers tegelijkertijd aanroepen.
Stap 2 VoiceMail | Als je niet in staat bent het gesprek aan te nemen wordt een beller naar je VoiceMail gestuurd. De beller kan hier een bericht achter laten.

Aandachtspunt

Wanneer je extern doorschakelt, krijgen alle personen die het gesprek niet hebben aangenomen een gemiste oproep in hun scherm. Het is belangrijk een gesprek niet weg te drukken als je deze niet kunt aannemen omdat de beller dan naar je persoonlijke VoiceMail gaat.

Hoe schakel ik door naar een telefoonservice?

Doorschakelen

Om je vaste nummer door te schakelen naar een antwoordservice volg je de volgende stappen:

 • Log in bij eigennummer.nl.
 • Ga naar Beheer
 • Klik op Vast/Mobiel
 • Voeg het nummer van de antwoordservice toe.

Vervolgens zet je dit nummer in je belplan:

 • Ga naar Belplannen en klik op je vaste nummer
 • Wil je dat de beller eerst bij jou uitkomt? Voeg dan een stap toe onder je eigen nummer. Moet de beller direct door naar de antwoordservice? Dan is dat de enige stap in het belplan.
 • Selecteer Vast/Mobiel en kies het nummer van de antwoord service.

Hoe stel ik de module Call-me-now (belknop op website) in?

Stel de module in via:

Beheer > Call-me-now

Beheer van je Call me Now knop

De module Call-me-now is dé manier om van een bezoeker van je website een bellende klant te maken. Een Call-me-now knop legt een telefonische verbinding tussen de bezoeker van een website en een medewerker van je bedrijf. De bezoeker vult zijn nummer in op de website. Onze telefooncentrale belt eerst dit nummer. Wanneer de bezoeker bevestigt dat hij dit gesprek echt heeft aangevraagd, belt de centrale jouw opgegeven telefoonnummer en zet het gesprek tussen de bezoeker en jou op.

Pop-up

Door middel van een link of een formulier op je website is het mogelijk om een pop-up te maken voor je bezoeker die de Call Me Now pop-up opent. Het uiterlijk van deze pop-up kan standaard (Basis) zijn, maar ook in de huisstijl van je website worden gegoten (Branded). Als deze pop-up is geopend wordt het gesprek opgestart en volgt de bezoeker via deze pop-up de status van het gesprek.

Flow van een Call Me Now-gesprek

Bij het opzetten van het gesprek wordt eerst de bezoeker gebeld. Deze moet dan een 1 intoetsen om verder te gaan. Hierna wordt het bij de Call-me-now-knop behorende telefoonnummer gebeld. Zodra je opneemt heb je de klant aan de lijn.

Blacklisting

Een bezoeker kan, in plaats van een 1, ook een 0 intoetsen. Hij zet zichzelf daarmee op de blacklist voor de betreffende Call-me-now-knop. Hiermee kunnen grapgesprekken worden tegengegaan.

Call Me Now functie aanmaken

Klik op Toevoegen. Hierna opent de pagina met de actuele prijzen en de vraag’Weet je zeker dat je door wilt gaan?’ Wanneer je op ‘Ja, ik weet het zeker’ klikt opent de pagina van onderstaande screenshot. De volgende velden dienen ingevuld te worden:

Naam Vul hier een naam in. Deze wordt ook weergegeven in de Call-me-now pop-up bij het opzetten van de verbinding.
Beschrijving Vul hier eventueel een verdere beschrijving in.
Type Kies hier tussen Basis en Branded. Indien Branded is gekozen, is het mogelijk om media-bestanden (css en afbeeldingen) te beheren.
A-nummer CLI Dit geeft aan welk nummer wordt meegegeven aan de website-bezoeker. Het nummer van de website-bezoeker is het A-nummer; het nummer van de Call-me-now-knop houder heet het B-nummer. Er zijn de volgende keuzes:

 • A-Nummer: De bezoeker krijgt zijn eigen nummer te zien als hij wordt gebeld.
 • B-Nummer: Dit is de standaard-waarde. De bezoeker krijgt het nummer van de Call-me-now-knop houder te zien als hij wordt gebeld. In dit geval is het nummer ook te zien in de Call-me-now-pop-up bij het opzetten van het gesprek.
 • Onderdrukt: De bezoeker krijgt geen nummer te zien in zijn nummerweergave
Bestemming Het nummer van de Call-me-now-knop-houder. Dit is ook wel het B-nummer.
Bevestigings- melding De melding die de bezoeker te horen krijgt als hij de telefoon opneemt, voordat hij een 1 of een 0 intoetst. Hier kan gekozen worden uit je eigen geüploade geluidsbestanden (zie module Meldingen). Tevens kun je kiezen voor een standaard-melding.
Doorverbind- melding De melding die de bezoeker te horen krijgt nadat hij een 1 heeft ingetoetst. Ook hier kan gekozen worden uit je eigen geüploade geluidsbestanden (zie module Meldingen). Tevens kun je kiezen voor een standaard-melding.
Blacklist- melding De melding die de bezoeker te horen krijgt nadat hij een 0 heeft ingetoetst. Ook hier kan gekozen worden uit je eigen geüploade geluidsbestanden (zie module Meldingen). Tevens kun je kiezen voor een standaard-melding.

 

Testen

In de lijst van Call-me-now-configuraties is bij elke rij een link Test te vinden. Hiermee kan de pop-up uitgeprobeerd worden. Dit kan op twee manieren: Bel mij! en Simuleer.

Bel mij! Hiermee wordt een echt gesprek opgezet tussen het in het testformulier ingevoerde A-nummeren het in de Call-me-now-configuratie ingevulde B-nummer. Let wel: hiervoor worden dus ook gesprekskosten in rekening gebracht! De pop-up laat de status van het gesprek zien.
Simuleer Deze manier is handig voor Branded Call-me-now-knoppen. Hiermee wordt door alle mogelijke statussen heen gelopen, zodat men kan zien hoe dit eruit ziet voor een bezoeker.

 

Uploaden (Branded)

Voor Branded Call-me-now-knoppen is het mogelijk om media-bestanden (css en afbeeldingen) te beheren. Klik hiervoor op de Upload-link in de Call-me-now-lijst bij de betreffende Call-me-now-configuratie.

Bestandsstructuur en overige informatie

Wanneer je deze module wilt gaan implementeren raden we je aan contact met ons op te nemen. We voorzien je van bestandsstructuren, verschillende versies, voorbeeldcodes en overige informatie.

Hoe stel ik de module Netnummerroutering in?

Stel de module in via:

Beheer > Netnummerroutering

Beheer van je Netnummerroutering

Met de module Netnummerroutering is het mogelijk de eindbestemming te laten afhangen van het netnummer of de postcode. Door het aanmaken van een netnummer is het mogelijk om klanten in Amsterdam automatisch door te verbinden met de locatie of medewerker in Amsterdam. Belt de klant vanuit Utrecht (of de regio Utrecht), dan is het mogelijk de klant dan automatisch met de vestiging of medewerker in Utrecht te verbinden. Wanneer de klant mobiel of met een geblokkeerd nummer belt kan hij zijn postcode intoetsen om zo ook met de juiste vestiging verbonden te worden.

Netnummerroutering aanmaken

Wanneer je op Toevoegen klikt opent de pagina van onderstaande screenshot. De volgende velden dienen ingevuld te worden:

Naam Vul hier een naam in
Beschrijving Vul hier eventueel een verdere beschrijving in.
Selecteer netnummers Maak hier een selectie van de netnummers waar een aparte actie voor aangemaakt moet worden in het belpan.

 

Netnummer groep aanmaken (noodzakelijk)

Het is noodzakelijk om naast de netnummer groep netnummer- postcoderoutering aan te maken. Klik op Toevoegen. Hierna opent de pagina met de actuele prijzen en de vraag ‘Weet je zeker dat je door wilt gaan?’. Wanneer je op ‘Ja, ik weet het zeker’ klikt opent de pagina van onderstaande screenshot. De volgende velden dienen ingevuld te worden:

Naam Vul hier een naam in.
Beschrijving Vul hier eventueel een verdere beschrijving in.

 

Netnummerroutering toevoegen aan je belplan

Ga naar Belplan en selecteer het juiste telefoonnummer. Druk op de plus en er verschijnt een extra stap in beeld. In het belplan selecteer je netnummer- postcoderoutering als eerste stap en kies je de gewenste stappen voor het belplan. Bij overige mislukt kies je een eventuele tweede netnummer- postcoderoutering. Op deze manier maak je diverse regio’s met verschillende bestemmingen aan.

Hoe stel ik de module Filter in?

Stel de module Filter in via:

Beheer > Filter

Beheer van je Filter

Met de module Filter is het mogelijk om nummers (anoniem en netnummers) te filteren uit het belverkeer en hier een specifieke routering voor aan te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan telefonische verkopers die u anoniem bellen. Door gebruik te maken van deze module laat u deze groep een geluidsbestand horen dat u geen anonieme nummers accepteert en dat ze een Voicemail achter kunnen laten of terug kunnen bellen met een nummer wat zichtbaar is. Ook verbindt u specifieke klanten/leveranciers met deze module direct door naar de juiste persoon. Heeft u veel buitenlandse klanten? Dan maakt u op basis van het landnummer een bepaalde routering aan voor de desbetreffende landen. Bijvoorbeeld een Frans telefoonnummer altijd doorschakelen met een Frans sprekende collega.

Filter aanmaken

Klik op Toevoegen. Hierna opent de pagina met de actuele prijzen en de vraag: ‘Weet je zeker dat je door wilt gaan?’ Wanneer je op ‘Ja, ik weet het zeker’ klikt opent de pagina van onderstaande screenshot. De volgende velden dienen ingevuld te worden:

Type Geef hier aan of het om specifieke telefoonnummers gaat of anonieme nummers.
Naam Vul hier een naam in.
Beschrijving Vul hier eventueel een verdere beschrijving in.
Telefoonnummer Vul hier de telefoonnummers, netnummers en/of landcode in waar je een actie aan wilt verbinden.

 

Filter toevoegen aan je belplan

Ga naar Belplan en selecteer het juiste telefoonnummer. Druk op de plus en er verschijnt een extra stap in beeld. In het belplan selecteer je Filtergroep. Wanneer er wordt voldaan aan het ingestelde filter staat eronder Voldoet aan de gewenste stap. Als er niet aan wordt voldaan staat eronder Voldoet niet aan de vervolg stap.

 

Hoe stel ik de module Conference in?

Stel de module in via:

Beheer > Conference

Beheer van je Conference

Met de module Conference is het mogelijk om met meerdere bellers tegelijk een gesprek te voeren (vergaderen). Bij gebruik in combinatie met onze dienst EigenNummer heeft elke digitale conferentieruimte een extern telefoonnummer nodig. Als een beller in een conference komt wordt er een wachtwoord gevraagd. Deze voert hij in door de cijfers van het wachtwoord in te toetsen en af sluiten met een hekje (#).

Digitale conferentieruimte aanmaken

Klik op Toevoegen. Hierna opent de pagina met de actuele prijzen en de vraag ‘Weet je zeker dat je door wilt gaan?’ Wanneer je op ‘Ja, ik weet het zeker’ klikt opent de pagina van onderstaande screenshot. De volgende velden dienen ingevuld te worden:

Extensie Dit is een nummer dat vanaf een VoIP-toestel gebeld kan worden om de Conferentieruimte aan te kiezen. Je kunt hier een willekeurig driecijferig nummer invullen wat nog niet wordt gebruikt.
Beschrijving Vul hier eventueel een verdere beschrijving in.
Admin wachtwoord De code die een beller moet intoetsen als hij de conference in wil gaan als admin. Het verschil met een gebruikers login is dat je als admin een extra privilege hebt. Je kunt tijdens een conference-gesprek de laatst toegevoegde gebruiker uit de conference verwijderen door op 3 te drukken.
Gebruiker wachtwoord De code die een beller moet intoetsen als hij de conference in wil gaan als gewone gebruiker.

 

Conference belplan aanmaken

Ga naar Belplan en selecteer het juiste telefoonnummer. Druk op de plus en er verschijnt een extra stap in beeld. Selecteer op de eerste regel conference. Optioneel voeg je op de eerste regel een geluidsbestand (Module Meldingen) toe waarin je de beller welkom heet en vraagt of hij/zij de pincode in wil voeren.

Goed om te weten: in verband met de coronasituatie werken we veel vanuit huis. Daarom bieden we de module Conference tot en met december 2022 gratis aan.

Hoe stel ik de module Keuzemenu in?

Je stelt de module in via:

Beheer > Keuzemenu

Beheer van je Keuzemenu

Met de module keuzemenu kun je verschillende acties koppelen in je belplan aan een keuze van een beller. Denk hierbij in de dagstand aan: “Kies 1 voor verkoop, kies 2 voor support of kies 3 voor de administratie”. Maar ook in de nachtstand kan het gebruik van een keuzemenu voordeel bieden. In combinatie met de modules Openingstijden en Meldingen informeer je de beller dat je gesloten bent en de keuze geeft om een Voicemailbericht achter te laten of doorverbonden te worden in verband met een noodgeval.

Keuzemenu aanmaken

Klik op Toevoegen. Hierna opent de pagina met de actuele prijzen en de vraag: Weet je zeker dat je door wilt gaan? Wanneer je op ‘Ja, ik weet het zeker’ klikt opent de pagina van onderstaande screenshot. De volgende velden dienen ingevuld te worden:

Naam Vul hier een naam in
Beschrijving Vul hier eventueel een verdere beschrijving in
Timeout Het aantal seconden dat een beller de tijd heeft om een keuze in te toetsen. Hierna wordt naar de timeout/mislukt-stap doorgerouteerd. Standaard is 10 seconden.
Aantal pogingen Het aantal pogingen dat een beller heeft om een geldige keuze in te toetsen. Hierna wordt naar de timeout/mislukt-stap doorgerouteerd. Welke toetsen geldig zijn, hangt af van wat er in de routering is ingesteld. Standaard is 3 pogingen.
Begin-bericht Dit is het bericht dat wordt afgespeeld op het moment dat een beller in het keuzemenu terechtkomt. Dit geluidsfragment kun je uploaden onder de module “Meldingen”.
Fout-bericht Dit is het bericht dat wordt afgespeeld als een beller het hierboven ingestelde aantal pogingen om een geldige keuze te maken heeft overschreden. Dit geluidsfragment kun je uploaden onder de module “Meldingen”.
Timeout-bericht Dit is het bericht dat wordt afgespeeld als een beller langer dan het bij het Timeout-veld ingestelde aantal seconden heeft gewacht. Dit geluidsfragment kun je uploaden onder de module “Meldingen”.

 

Keuzemenu toevoegen aan je belplan

Ga naar Belplan en selecteer het juiste telefoonnummer. Druk op de plus en er verschijnt een extra stap in beeld. Selecteer Keuzemenu op de eerste regel waar je het keuzemenu wilt toevoegen en klik het juiste menu aan.

Als in het belplan een keuzemenu wordt geselecteerd, worden er initieel twee stappen met opties aangemaakt in het beplan, waarvan de laatste Mislukt heet. Deze moet altijd bestaan. Als een beller over het maximum aantal pogingen of seconden heen gaat, wordt de beller doorgestuurd naar wat je onder de laatste stap hebt geconfigureerd. In onderstaande voorbeeld is dat de Voicemail.

Geluidsbestanden opnemen voor je keuzemenu

Hoe je geluidsbestanden kunt opnemen en uploaden lees je bij de module Meldingen. Wij raden aan om verschillende geluidsbestanden voor een dagstand op te nemen om je keuzemenu effectief te laten werken. Hierbij een aantal voorbeelden:

 1. Welkom bij autobedrijf Duinkerke. Kies 1 voor verkoop, kies 2 voor administratie of kies 3 voor werkplaats.
 2. Uw wordt nu doorverbonden met de afdeling verkoop.
 3. Uw wordt nu doorverbonden met de afdeling administratie.
 4. Uw wordt nu doorverbonden met de afdeling werkplaats.

Voorbeelden voor een keuzemenu in de nachtstand zijn:

 1. Welkom bij autobedrijf Duinkerke. Op dit moment zijn wij gesloten. Onze openingstijden zijn van van 08:00 tot 17:00 uur. Kies 1 om een Voicemail bericht achter te laten of Kies 2 om doorverbonden te worden met de afdeling pechhulp.
 2. Uw wordt nu doorverbonden met onze afdeling pechhulp. Let op, hier kunnen kosten aan zijn verbonden.

Hoe stel ik de module Wachtmuziek in?

Stel de module in via:

Beheer > Wachtmuziek

Beheer van je Wachtmuziek

Met de module Wachtmuziek is het mogelijk je wachtmuziek toe te voegen en te beheren. Maak zelf een playlist aan, waarbij het niet noodzakelijk is gebruik te maken van een wachtrij. Afhankelijk van de muziekkeuze dien je gelden af te dragen aan Buma Stemra. Je bent zelf verantwoordelijk voor deze muziekkeuze. Uiteraard is er ook rechtenvrije muziek te vinden bijvoorbeeld in de Audiobibliotheek van YouTube. Klik hier om daar naar toe te gaan.

Playlist aanmaken

Wanneer je op Toevoegen klikt opent de pagina van onderstaande screenshot. De volgende velden dienen ingevuld te worden:

Naam Vul hier een naam in
Als standaard wachtmuziek gebruiken Wanneer je dit aanvinkt is de muziek van toepassing voor uitgaande gesprekken wanneer de gebelde in de wacht wordt gezet.

Wachtmuziek toevoegen aan je belplan

Ga naar Belplan en selecteer het juiste telefoonnummer. Druk op de plus en er verschijnt een extra stap in beeld. Selecteer op de juiste regel wachtmuziek (voordat de eindbestemming is gekozen).

Gebruiken bij doorschakeling

Zelfs wanneer je gebruik maakt van een doorschakeling naar je mobiel (dus niet via de App) kun je gebruik maken van wachtmuziek. Zet hiervoor de functie “wisselgesprekken” aan op je mobiel. Wanneer er een tweede oproep binnenkomt en je zet de eerste in de wacht krijgt die oproep de wachtmuziek te horen.

Hoe stel ik de module Meldingen in?

Met de module Meldingen kan je op meerdere plekken in je belplan een geluidsbericht af laten spelen. Denk hierbij aan een welkomstbericht, of een melding dat je op dit moment gesloten bent.

Nieuwe melding aanmaken

Volg de onderstaande stappen om een nieuwe melding aan te maken.

 • Log in op Eigennummer.nl.
 • Klik in de menu balk op Beheer.
 • Selecteer Meldingen.
 • Klik op toevoegen en ga akkoord met de kosten, als je nog niet eerder meldingen hebt opgenomen.
 • Verzin een mooie Naam voor je melding, bijvoorbeeld: ‘Welkomstmelding’
 • Kies voor voeg geluidsbestand toe om een melding op te nemen of te uploaden vanaf je computer. Voor het opnemen heb je een computer met microfoon nodig. Let op: Je geluidsbestand mag niet groter zijn dan 7MB. De volgende bestandsformaten kun je uploaden in Freedom: MP3, WAV, MP4, M4A, FLAC en WMA. Na het uploaden wordt het bestand geconverteerd wat de geluidskwaliteit kan verminderen.
 • Klik op Opslaan en zet de melding in je belplan

Voorbeelden

Onderstaand vind je wat voorbeelden van meldingen.

 • Neem de melding op: Welkom bij ‘Bedrijfsnaam’ en zet deze als eerste stap in het belplan.
 • Neem de melding op: ‘Nog een moment geduld alstublieft’ en zet deze melding in het belplan nadat een telefoon of belgroep al 20 seconden heeft gerinkeld. Bellers hebben dan meer geduld en dan heb jij langer de kans de telefoon te beantwoorden.
 • Laat ons het doen. Laat Eigennummer het geluidsbestand voor je opnemen. Dit doet een mooie dames- of herenstem voor € 22 per melding en dan zetten we hem er ook voor je in het belplan!

 

Hoe stel ik de module Openingstijden in?

Stel de module in via:

Beheer > Openingstijden

Beheer van je Openingstijden

Met deze module bepaal je hoe en op welk tijdstip je bereikbaar wilt zijn. Ben je open van 8 tot 17:00 en wil je buiten kantooruren een VoiceMail afspelen zonder hieraan te denken? Of is er ‘s weekends een andere storingsmonteur dan op een werkdag? Met openingstijden zit je zelf aan het roer en stel je alles snel en simpel in.

Openingstijden tabel aanmaken

Klik op Toevoegen. Hierna opent de pagina met de actuele prijzen en de vraag ‘Weet je zeker dat je door wilt gaan?’. Wanneer je op ‘Ja, ik weet het zeker’ klikt opent de pagina van onderstaande screenshot. De volgende velden dienen ingevuld te worden:

Naam Vul hier een naam in, bijvoorbeeld Openingstijden.
Beschrijving Vul hier eventueel een verdere beschrijving in

Dag- en nachtstand configureren

Vul de openingsuren in. De ingegeven uren gelden voor de aangevinkte dagen van de week. Wanneer niet aangevinkt dan gelden de ingegeven uren niet voor die dag. Met het plusje kun je een openingstijdengroep nog specifieker inrichten. Zo stel je bijvoorbeeld eerst in dat je van maandag tot en met donderdag geopend bent tot 17:00 uur en op vrijdag tot 20:30 uur. Er kan ook een periode ingevuld worden. Standaard staat deze op 1 januari tot en met 31 december.

Feestdagen en openingstijden

Om het gemakkelijk te maken om een aangepaste actie te configureren voor bijvoorbeeld een feestdag of een personeelsdag maak je nog een keer een openingstijdentabel aan. Geef die bijvoorbeeld de naam ‘feestdagen’. Selecteer de uren, de dag en de datum dat je gesloten bent.

Implementeren in je belplan

De openingstijdengroepen werken op basis van voorwaarden. Wanneer er aan de tijdsgroep ‘feestdagen’ voldaan wordt (stap 1.1) dan krijgt de gebruiker de melding “Feestdag” te horen (stap 1.1.1) en gaat daarna door naar de VoiceMail (1.1.2). Uiteraard kun je ook een Feestdagen VoiceMail box aanmaken en kun je de ‘meldingen’ er tussenuit laten.

Als er niet aan de tijdsgroep “feestdagen” voldaan wordt (stap 1.2), dus je normale openingstijden, dan controleert het systeem de voorwaarden van de tijdsgroep Openingstijden (stap 1.2.1). Vanaf hier gelden je “normale” acties voor de dag- en nachtstand.

Met deze werkwijze kan op feestdagen het belplan simpel worden aangepast. Onder de module openingstijden hoef je alleen de juiste datum en tijd in te stellen. Eventueel een andere audio melding of VoiceMail in het belplan zorgt ervoor dat per feestdag andere audio kan worden afgespeeld. Gebruik je een standaard melding of VoiceMail hoef je alleen de datum en tijd aan te passen in de module openingstijden.

Deze werkwijze kun je oneindig doorvoeren om bijvoorbeeld op elk uur van de dag automatisch een andere storingsdienst medewerker bereikbaar te maken.

Hoe stel ik de module VoiceMail in?

Stel de module in via:

Beheer > VoiceMail

Beheer van je VoiceMail

Hier wijzig je je zakelijke VoiceMail instellingen of maak je een nieuwe VoiceMail aan. De door de bellers ingesproken VoiceMail-berichten worden als geluidsbestand (.wav) naar je e-mail gestuurd.

Een nieuwe VoiceMailbox aanmaken

Wanneer je op Toevoegen klikt opent de pagina van onderstaande screenshot. De volgende velden dienen ingevuld te worden:

VoiceMail box Dit is een nummer dat vanaf een VoIP-toestel gebeld kan worden om de VoiceMail aan te kiezen. Je kunt hier een willekeurig driecijferig nummer invullen wat nog niet wordt gebruikt.
Beschrijving Vul hier een de naam in.
E-mailadressen Vul hier het e-mailadres in waar het ingesproken bericht op afgeleverd mag worden. Dit mogen meerdere adressen zijn, gescheiden door een komma.
Welkomstbericht type Selecteer hier “standaard” of “aangepast”. Bij “standaard” wordt er een standaard geluidsbestand afgespeeld en bij “aangepast” kun je zelf een geluidsbestand uploaden.

Standaard VoiceMail bericht

De standaard VoiceMail-tekst is: ‘Op dit moment zijn al onze medewerkers telefonisch niet bereikbaar. Laat een bericht achter na de toon en we nemen zo spoed mogelijk contact met u op’.

Aangepast VoiceMail bericht

Om een aangepaste VoiceMail-tekst te laten horen aan je bellers kun je een geluidsbestand uploaden. De meeste klanten van EigenNummer gebruiken de dictafoon functie op hun smartphone. Let bij het opnemen van een bericht op de tijd voor- en na je tekst. Deze moet zo kort mogelijk zijn, want anders moeten je bellers deze tijd ook wachten. Ook achtergrond- en bijgeluiden zijn niet wenselijk omdat dat niet professioneel overkomt.

Hoe stel ik de module Vast/Mobiel in?

Stel de module in via:

Beheer > Vast/Mobiel

Beheer van Vast/Mobiel

Voeg hier je regionale en mobiele telefoonnummers toe, ofwel ‘eindbestemmingen’.

Een nieuwe bestemming aanmaken

Wanneer je op Toevoegen klikt opent de pagina van onderstaande screenshot. De volgende velden dienen ingevuld te worden:

Telefoonnummer Vul hier het telefoonnummer in. Het formaat hiervoor is landcode met +, regiocode zonder 0, telefoonnummer(). Voorbeeld: 088-2666444 wordt dan 31882666444.
Beschrijving Vul hier een de naam in.
Doorgeven van nummerweergave Bepaal hier welk nummer je wilt zien in het display van de eindbestemming op het moment dat er een gesprek binnen komt. Je kunt kiezen uit: onderdrukt, nummer van de beller of het gebelde nummer (jouw nummer). Vaak wordt er gekozen voor het laatste zodat je weet dat je op je zakelijke nummer wordt gebeld.
Gebruiker Selecteer hier de gebruiker.

 

Hoe stel ik de module Belgroep in?

Stel de module in:

 

 • Ga naar Beheer
 • Klik op Belgroep
 • Klik op toevoegen

De volgende velden dienen ingevuld te worden:

 • Intern nummer: Dit is een nummer dat vanaf een VoIP-toestel gebeld kan worden om de belgroep aan te kiezen. Je kunt hier een willekeurig driecijferig nummer invullen wat nog niet wordt gebruikt.
 • Beschrijving: Vul hier een naam in van de belgroep. Bijvoorbeeld ‘Verkoop’ of ‘Administratie’.
 • Belmethode: deze laat je op Allemaal staan.
 • Negeer doorschakelingen: dit betekent dat de doorschakelingen die op een fysiek telefoontoestel met een VoIP-account zijn aangemaakt niet worden uitgevoerd. We adviseren om dit vinkje altijd aan te hebben staan.
 • Bevestig gesprekken: Dit wordt ook wel gespreksvalidatie genoemd. Wanneer dit staat aangevinkt in een belgroep krijg je bij een binnenkomende oproep te horen: “Toets een 1 om dit gesprek te beantwoorden of een 0 om te weigeren.”. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat een inkomende oproep bijvoorbeeld niet ongewenst naar de VoiceMail van een mobiele telefoon gaat terwijl er andere mobiele telefoons wel beschikbaar zijn.
 • VoIP-accounts: Selecteer hier de fysieke telefoontoestellen en eventuele
  softphones die tegelijkertijd in de groep over moeten gaan als er gebeld wordt. Let op, je dient vooraf de VoIP-accounts aan de centrale toe te voegen onder VoIP-account.
 • Bestemmingen: selecteer hier de mobiele telefoons die tegelijkertijd in de groep over moeten gaan als er gebeld wordt. Let op, je dient vooraf de mobiele nummers aan de centrale toe te voegen onder Vast/Mobiel.

Wanneer je de belgroep hebt aangemaakt, voeg je deze toe in je belplan

Hoe stel ik ik de module VoIP-account in?

Je kunt de module instellen via:

Beheer > VoIP Account

Beheer van je VoIP-account

Hier kun je VoIP-accounts aanmaken. Met een VoIP-account heb je toegang tot de online telefooncentrale. Met elk VoIP-account is het mogelijk om een fysiek telefoontoestel of een softphone op je smartphone registreren, waarmee je kunt bellen of gebeld worden. Elk toestel dat je wilt koppelen heeft een VoIP-account nodig.

Een nieuw VoIP-account aanmaken

Klik op Toevoegen. Hierna opent de pagina met de actuele prijzen en de vraag ‘Weet je zeker dat je door wilt gaan?’. Wanneer je op ‘Ja, ik weet het zeker’ klikt opent de pagina van onderstaande screenshot. De volgende velden dienen ingevuld te worden:

Beschrijving Vul hier de naam in van de gebruiker. Standaard wordt deze waarde ook gebruikt als uitgaande naam (CLI)
Aantal Vul hier het aantal VoIP-accounts in wat je wilt aanmaken
Interne nummer (extensie) Dit is het interne nummer waarmee het VoIP-account aangekozen kan worden vanaf een ander VoIP-account.
Landnummer Selecteer hier juiste land
112 regio Vul hier de regiocode in
Uitgaande nummer (CLI) Dit is het nummer dat de gebelde in zijn scherm ziet staan. Je kunt hier alleen nummers opgeven die aan je toegekend zijn. Het formaat hiervoor is landcode met +, regiocode zonder 0, telefoonnummer(). Voorbeeld: 088-2666444 wordt dan 31882666444.
Uitgaande nummer onderdrukken Wanneer u anoniem wilt uitbellen dient je deze optie te selecteren.
Mag uitbellen naar Als beheerder kun je hier instellen naar wie uitgebeld kan worden.

 

Overstappen en opzeggen

Kan ik het telefoonnummer later meenemen naar een andere provider?

Uiteraard. Je bent eigenaar van het telefoonnummer, waardoor je zelf beslist wat je ermee doet.

Wat is de opzegtermijn?

Als je een ‘flexibel’ abonnement hebt, is dat dagelijks opzegbaar zonder opzegtermijn of gedoe. Je zit dus net vast aan een maand- of jaarcontract. Wanneer je overstapt naar een andere provider verhuis je je telefoonnummer uiteraard mee.

Hoe stap ik over naar een andere provider?

Overstappen naar andere provider

Hoewel we het jammer zouden vinden dat je bij ons weg zou gaan, respecteren wij deze keuze. Al onze klanten zijn contractvrij, dus ook jij! Geen opzegtermijnen of moeilijk gedoe.

Telefoonnummer behouden

Wij begrijpen dat je je telefoonnummer niet kwijt wilt omdat al je klanten dit telefoonnummer kennen. Het telefoonnummer is van jouw, dus je bent vrij om het mee te nemen naar een andere provider.

De stappen die je moet ondernemen

Geef bij je nieuwe provider aan dat je je nummer wilt behouden. Zij dienen dan een verzoek voor nummerportering bij ons in. Wanneer wij het verzoek binnen krijgen bellen we je op om te vragen of het akkoord is. Als jij dan aangeeft dat je wilt overstappen keuren wij het verzoek goed mits je aan de betalingsverplichting hebt voldaan.

Niet vergeten!

Zodra je nummer is geporteerd naar je nieuwe provider moet je niet vergeten je diensten bij ons de te verwijderen, anders loopt de facturatie door. Hoe je de diensten verwijdert kun je lezen onder Diensten opzeggen / verwijderen.

Hoe zeg ik diensten op en hoe verwijder ik diensten?

Contractduur
Al onze klanten zijn contractvrij, dus ook jij. De kosten van de diensten die je verwijdert worden gefactureerd tot het moment dat ze verwijdert zijn en niet voor de volle maand. Wel zo eerlijk!

EigenNummer opzeggen
Wil je opzeggen? Dat kan heel eenvoudig, omdat je bij ons nergens aan vastzit. Ga naar www.eigennummer.nl/klantenservice/overstappen-opzeggen om de dienstverlening te beëindigen.

Diensten verwijderen
Wanneer je geen gebruik meer wilt maken van een of meerdere diensten kun je deze zelf eenvoudig verwijderen. Ga hiervoor naar de webportal en klik op Beheer. Alle diensten die actief zijn worden donkerder weergegeven.

In het voorbeeld op onderstaande screenshot zijn de modules Telefoonnummer, VoIP-account en Vast/Mobiel actief. Klik op desbetreffende module en verwijder de diensten door middel van het kruisje achter de dienst. Zodra alle diensten zijn verwijdert onder desbetreffende module, verandert de kleur van het icoon van zwart naar grijs.

Het is belangrijk alles te verwijderen dus ook de gratis diensten omdat deze met elkaar in verband staan. Wanneer je hiermee klaar bent stuur je ter bevestiging een e-mail naar info@eigennummer.nl.