Schermafbeelding 2021 10 19 Om 15.14.10

Hoe maak ik een belgroep aan?

Je kunt de module instellen via: Beheer > Belgroep

Beheer van je Belgroep
Wanneer je meerdere (mobiele)telefoons tegelijkertijd wilt laten aanroepen kun je gebruik maken van een belgroep in je belplan.

Een nieuwe Belgroep aanmaken
Wanneer je op “Toevoegen” klikt opent de pagina van onderstaande screenshot. De volgende velden dienen ingevuld te worden:

Intern nummer (extensie) Dit is een nummer dat vanaf een VoIP-toestel gebeld kan worden om de belgroep aan te kiezen. Je kunt hier een willekeurig driecijferig nummer invullen wat nog niet wordt gebruikt.
Beschrijving Vul hier een naam in van de belgroep. Bijvoorbeeld ‘Verkoop’ of ‘Administratie’.
Belmethode Laat die op Allemaal staan.
Negeer doorschakelingen Dit betekent dat de doorschakelingen die op een fysiek telefoontoestel met een VoIP-account zijn aangemaakt niet worden uitgevoerd. We adviseren dit vinkje altijd aan te hebben staan.

 

Schermafbeelding 2021 10 19 Om 14.49.29

Bevestig gesprekken en Bestemmingen

Bevestig gesprekken Dit wordt ook wel gespreksbevestiging genoemd. Wanneer dit staat aangevinkt in een belgroep krijg je bij een binnenkomende oproep te horen: “Toets een 1 om dit gesprek te beantwoorden of een 0 om te weigeren.”. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat een inkomende oproep bijvoorbeeld niet ongewenst naar de Voicemail van een mobiele telefoon gaat terwijl er andere mobiele telefoons wel beschikbaar zijn.
VoIP-accounts Selecteer hier de fysieke telefoontoestellen en eventuele
softphones die tegelijkertijd in de groep over moeten gaan als er gebeld wordt. Let op, je dient vooraf de VoIP-accounts aan de centrale toe te voegen onder VoIP-account.
Vast/Mobiel Selecteer hier de mobiele telefoons die tegelijkertijd in de groep over moeten gaan als er gebeld wordt. Let op, je dient vooraf de mobiele nummers aan de centrale toe te voegen onder Vast/Mobiel.
Gebruikers Selecteer hier je gebruikersmail als je op 1 toestel tegelijk bereikbaar wilt zijn of als je jezelf op niet beschikbaar wilt kunnen zetten.