Kan ik zonder KvK-inschrijving alvast een vast nummer aanvragen voor op mijn visitekaartjes?

Nee, helaas niet. We hebben een KVK nummer nodig om je account te activeren, dus KVK-inschrijving kunnen we dus nog geen vast nummer uitgeven.

Ik krijg na mijn bestelling een e-mail terug van EigenNummer voor het aanleveren van extra gegevens, waarom is dit?

Wij vragen deze aanvullende informatie omdat je jezelf hebt aangemeld zonder KvK-nummer op te geven en/of met een Hotmail- of Gmail-adres. We hebben in het verleden helaas te maken gehad met gevallen van fraude bij vergelijkbare aanmeldingen. Daar kun jij uiteraard niets aan doen, maar het heeft er wel voor gezorgd dat we extra informatie vragen in een aantal gevallen. We hopen hiervoor op je begrip!

Bieden jullie meer dan alleen een doorschakeling?

Zeker! Achter EigenNummer zit een professionele VoIP telefooncentrale. Er is veel mogelijk, EigenNummer groeit graag mee met je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van meerdere telefoontoestellen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Kan ik nog meer met EigenNummer?

Ja, in je dashboard regel je naast de doorschakeling ook je bereikbaarheid. Ben je niet bereikbaar? Dan gaan als je gesprekken rechtstreeks naar de voicemail. Je ontvangt de voicemail vervolgens in je eigen mailbox!

Kan ik mijn huidige vaste nummer behouden?

Geen probleem, het is zelfs gratis! Geef het aan wanneer je aan het bestellen bent, wij regelen de rest!

In het bestelformulier op onze website heb je de mogelijkheid om te kiezen voor ‘vast nummer behouden’. Je krijgt dat de mogelijkheid je factuur van je huidige provider te uploaden. Wij hebben deze nodig om met exact de juiste NAW-gegevens de portering (=nummer verhuizing) aan te vragen. Dit is belangrijk omdat porteringen via geautomatiseerde systemen worden geregeld. Een automatisch afwijzing volgt wanneer de NAW-gegevens niet exact overeen komen met de aansluitgegeven van je huidige (latende) provider. Bij het verzoek geven we ook meteen een plandatum in. Deze is afhankelijk van de opzegtermijn van je huidige provider en ligt minimaal 5 dagen in de toekomst.

Een provider heeft wettelijk gezien 48  uur de tijd om op je porteringsverzoek te reageren. Binnen 48 uur ontvangen we dus een goedkeuring of een afwijzing. Na goedkeuring wordt het telefoonnummer op de afgesproken datum en tijdstip actief gezet op ons platform en ben je bereikbaar via EigenNummer.nl!

Kan ik met mijn vaste nummer naar anderen bellen?

Ja, dat kan! Hiervoor gebruik je de Vialer app. Je logt in met de gegevens die je als klant van EigenNummer ontvangt.

Je kan op twee manieren bellen met de Vialer app:

  1. Tweeweggesprek: hierbij zet de app twee gesprekken op,  eén naar je mobiele toestel en één naar het geselecteerde nummer. De app koppelt vervolgens deze twee gesprekken, zodat je belt vanaf je vaste nummer.  Je betaalt hier dan ook voor beide gesprekken.
  2. Via een VoIP account: hiermee zorg je ervoor dat je via je 4g netwerk uitbelt met het vaste nummer. Er is hier dan ook geen sprake van dubbele gesprekskosten. Wel is de kwaliteit van het gesprek erg afhankelijk van je internetnetwerk.

Mijn nummer is aangemaakt maar het werkt niet. Wat nu?

Test of je mobiele telefoonnummer dat achter het vaste nummer zit, rechtstreeks wél bereikbaar is. Met andere woorden, bel het 06-nummer direct zodat je weet of het probleem in je vaste nummer zit, of in je mobiele nummer daarachter. Werkt je mobiele nummer rechtstreeks prima maar je vaste nummer niet? Neem dan direct contact op met onze support via support@eigennummer.nl of 088-2666400.

Kan ik ook een telefoonnummer van een ander land bij jullie bestellen?

Wil je uitstralen dat je in België, Amerika of een ander land gevestigd bent? Bij EigenNummer is het mogelijk om internationale telefoonnummers van meer dan 50 verschillende landen toe te voegen aan je abonnement. Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik mijn bestaande nummer(s) naar jullie verhuizen?

Als je al een vast nummer in bezit hebt en je wilt die graag naar ons toe verhuizen, dan is dat geen probleem. Het is zelfs gratis! Geef dit aan bij de bestelling, wij regelen de rest!

Welk netnummer moet ik kiezen?

Het is handig om te weten wat voor vast nummer je wilt laten doorsturen naar je mobiele telefoon. Bij ons kies je uit een landelijk of een regionaal telefoonnummer. Met een 085-nummer heb je een nummer wat een landelijke uitstraling heeft en is dus niet regiogebonden. Een regionaal nummer kan bijvoorbeeld een 010-, 020- of 030-nummer zijn en is handig als je lokaal opereert met je bedrijf. Let op: je kan alleen het regionale netnummer krijgen van de regio waarin met je bedrijf staat ingeschreven bij de KVK.

Bij EigenNummer hebben we telefoonnummers van alle regio’s beschikbaar. Bekijk alle beschikbare netnummers

Wat is EigenNummer?

Met EigenNummer vraag je binnen 1 minuut een vast nummer aan die wordt doorgeschakeld naar je mobiele telefoon. Onze dienst is vooral handig voor zzp’ers en kleine bedrijven die geen vaste telefoon hebben, maar wel de professionaliteit willen uitstralen van een vast nummer. Dit is zowel bij een landelijk (085) als regionaal (010, 020, 030, etc.) telefoonnummer mogelijk. Ook je bestaande vaste nummer verhuis je gratis naar ons.

Kan ik gebruik maken van VoIP telefoontoestellen?

Telefoontoestellen

Je kunt ook gebruik maken van VoIP telefoontoestellen (Vast of Draadloos) op je online telefooncentrale bij EigenNummer. Per telefoontoestel heb je een VoIP-account nodig. Je kunt zoveel telefoons met VoIP-accounts aansluiten als je wilt.

Geschikte toestellen

Elk VoIP (SIP) telefoontoestel kan aangemeld worden op je online telefooncentrale. Voor de merken Cisco en Linksys (SPA serie) is het extra makkelijk omdat we daar met een druk op de knop mee kunnen koppelen (provisionen). Alle instellingen worden dan automatisch ingelezen in je telefoontoestel waarna je deze direct kunt gaan gebruiken.

Telefoontoestellen aanschaffen

Wanneer je voornemens bent telefoontoestellen aan te schaffen neem dan contact op met EigenNummer. Wij kunnen je adviseren, helpen, ondersteunen en de toestellen tegen lage tarieven leveren. Indien gewenst kunnen we compleet geconfigureerde toestellen aanleveren zodat het voor jou plug-and-play is. Daarnaast heb je recht op service en ondersteuning als je de telefoontoestellen via EigenNummer bestelt.

Internetverbinding

Een goede en stabiele internetverbinding is essentieel. Een telefoongesprek kost ongeveer 100 Kbps aan dataverkeer. Doe een speedtest om te kijken hoeveel bandbreedte jouw verbinding heeft. Daarnaast moet je modem/router geschikt zijn voor VoIP en soms moeten er instellingen worden gedaan. Neem contact met ons op om navraag te doen over de compatibiliteit van jouw modem/router.

Wat is de Vialer App?

Wil je deze app gebruiken?

Neem dan contact met ons op via support@eigennummer.nl of bel naar 088 26 66 400.

Informatie over deze App

Met de Vialer App kun je met jouw eigen mobiele telefoon uitgaand bellen en het zakelijke telefoonnummer laten zien. Daarnaast kun je via de App je eigen telefooncentrale beheren. Wel zo makkelijk als je waar ook ter wereld je bereikbaarheid wilt regelen!

  • Gratis te downloaden voor iOS en Android
  • Inkomend belverkeer via de app gratis als je WiFi of 4G gebruikt
  • Uitgaand bellen met je vaste nummer tegen lage tarieven
  • Belverkeer via mobiel netwerk als je geen WiFi of 4G hebt
  • Bereikbaarheid beheren via de app
  • Al je contacten uit je telefoonboek staan ook in de app

Compatibiliteit

De app is met Apple en Android smartphones te gebruiken en te downloaden uit de Apple of Google store onder de naam Vialer.

Downloaden

Deze app is gratis te downloaden

Gebruikersnaam en wachtwoord

Om in te loggen in de App kun je gebruik maken van dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord als wat je gebruikt voor de webomgeving van EigenNummer. Deze gegevens zijn te vinden in de welkomstmail.

Hoe log ik in in de webportal?

De webportal

In de webportal kun je je complete telefooncentrale beheren; van een doorschakeling regelen tot het downloaden van en factuur. De webportal is waar ook ter wereld bereikbaar.

Eerste keer inloggen

Wanneer je voor de eerste keer inlogt zal je gevraagd worden om een persoonlijk wachtwoord aan te maken.

Inloggegevens

In de welkomstmail heb je een gebruikersnaam en wachtwoord van ons ontvangen voor deze webportal.

Wachtwoord vergeten

Ben je je wachtwoord vergeten? Geen probleem! Ga naar: https://login.eigennummer.nl/user/password_reset/ en vul je e-mailadres in om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Gebruikersnaam vergeten

Je gebruikersnaam is het e-mailadres wat je bij ons hebt opgegeven bij het plaatsen van je order. Wanneer je die onverhoopt vergeten bent kun je contact met ons opnemen via 088-2666400 of support@eigennummer.nl.

Hoe maak ik nieuwe diensten aan?

Aanmaken van nieuwe modules
Bij EigenNummer.nl sta je zelf aan het roer. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe dienst zoals openingstijden of een nieuw telefoonnummer aanmaken? Ga hiervoor naar de webportal, klik op Beheer en daarna op de module die je wilt aanmaken.

Hulp bij het aanmaken
In deze kennisbank geven we per module uitleg met voorbeelden hoe je deze kunt aanmaken en beheren. Ga hiervoor naar Modules. Uiteraard sta je er niet alleen voor. Kom je er niet uit en wil je hulp neem dan contact op via 088-2666400.

Betalen
Sommige modules zijn gratis en andere kosten geld. Als je op een module klikt in je webportal en daarna op Toevoegen zie je of deze gratis is of geld kost. De aangemaakte modules die geld kosten worden automatisch meegenomen op je eerst volgende factuur.