Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf, ook wel bekend als Google Bedrijfsprofiel, biedt de mogelijkheid om jouw bedrijfsgegevens toe te voegen in Google. Het is een soort visitekaartje in Google. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld zien waar jouw bedrijf zich bevindt, welke diensten of producten je aanbiedt en hoe ze contact op kunnen nemen.

Lokale zoekopdracht

In augustus 2015 heeft Google een aanpassing doorgevoerd met betrekking tot de lokale zoekresultaten. Waar in het verleden 5 bedrijven werden getoond bij een lokale zoekopdracht, zijn dat er nu nog maar 3. Gezien het feit dat de eerste zoekresultaten 90% van de klikken oplevert is een goede SEO strategie dus nog belangrijker geworden!

Aanmelden bij Google Mijn Bedrijf

Start met je aan te melden (gratis!) bij Google Mijn Bedrijf. Door je bedrijven-pagina goed in te vullen is Google in staat je te koppelen aan lokale zoekopdrachten. Een lokaal telefoonnummer is daarbij een essentieel onderdeel waardoor Google weet dat jouw bedrijf daadwerkelijk in deze stad gevestigd is.

Lokaal telefoonnummer gebruiken

Bedrijven die een 030-nummer gebruiken zullen in Utrecht een hogere vermelding krijgen dan bedrijven met een mobiel telefoonnummer. Als voorbeeld hebben we de zoekterm “Advocaat” en “Utrecht” ingevuld. De eerste 3 bedrijven die via de natuurlijke zoekresultaten naar boven komen gebruiken allemaal een lokaal 030-nummer. Gebruik daarom altijd een lokaal telefoonnummer voor de Google Mijn Bedrijf-pagina.

Vast Op Mobiel

Lokaal telefoonnummer op je mobiel

Bij EigenNummer.nl vraag je binnen 1 minuut een lokaal telefoonnummer aan voor € 7,20 per maand die die wordt doorgeschakeld naar je mobiel. Wil je de uitstraling van meerdere regio’s? Je kunt eenvoudig extra regionale telefoonnummers aanmaken voor € 2,10 per maand. Vanaf nu boek je je telefoniefacturen niet meer in als telefoonkosten maar als marketingkosten 😉

Vast nummer op mobiel aanvragen